Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Επιρρεπείς στις αλλεργίες όσοι γεννήθηκαν με καισαρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο φυσιολογικός τοκετός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.

Η καισαρική τομή φαίνεται ότι αυξάνει τις πιθανότητες ενός παιδιού να εκδηλώσει αλλεργικές αντιδράσεις, σύμφωνα με έρευνα από το αμερικανικό νοσοκομείο Χένρυ Φορντ στο Ντιτρόιτ.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1.258 μωρά όταν ήταν ενός μηνός, έξι μηνών, ενός έτους και δύο ετών.

Στην ηλικία των δυο ετών παρατήρησαν ότι τα μωρά που είχαν γεννηθεί με καισαρική ήταν έως και πέντε φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν αλλεργία σε συνηθισμένους αλλεργιογόνους παράγοντες όπως η σκόνη και τα κατοικίδια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με την καισαρική τομή τα νεογέννητα «κόβουν δρόμο» αποφεύγοντας το γενετικό σωλήνα της μητέρας, απ’ όπου θα εκτίθεντο στα βακτήρια που τον αποικίζουν, γεγονός που καθιστά το ανοσοποιητικό τους σύστημα πιο ευάλωτο, συγκριτικά με τα παιδιά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Κριστίν Κολ Τζόνσον είπε ότι «τα ευρήματά μας ενισχύουν την υπόθεση ότι η πρώιμη έκθεση του παιδιού σε μικροοργανισμούς επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και την έναρξη των αλλεργιών».

Με άλλα λόγια, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η έκθεση του παιδιού στους μικροοργανισμούς του γενετικού σωλήνα επιδρά καθοριστικά και θετικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Τα ευρήματα των ερευνητών θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργίας Άσθματος και Ανοσολογίας στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.