Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινούν τους εμβολιασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έναρξη των προγραμμάτων εμβολιασμών και προσυμπτωματικού ελέγχου της υγείας σε κρατούμενους και εργαζόμενους στα πλαίσια της εκστρατείας πρόληψης ξεκινά το Υπουργείο Δικαιοσύνης με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Στην ανακοίνωση αυτή, προέβησαν σήμερα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κος Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κο Γιώργο Πατούλη και το Γεν Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Η εκστρατεία πρόληψης σε κρατουμένους και εργαζόμενους υλοποιείται στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι ανωτέρω φορείς προς τριμήνου, μέσα από το οποίο δρομολογήθηκε ο σχεδιασμός προγραμμάτων ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των κρατουμένων , καθώς επίσης ο έλεγχος της υγείας των κρατουμένων μέσα από την Κάρτα Υγείας Κρατουμένου, στην οποία θα καταγράφεται το ιστορικό την κλινική εξέταση και τη ιατρική παρακολούθηση με την αντίστοιχη φαρμακευτική του αγωγή για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος βρίσκεται μέσα στο κατάστημα.

Παράλληλα, προγραμματίζονται προληπτικές εξετάσεις έγκαιρης διάγνωσης σοβαρών μεταδοτικών λοιμωδών νοσημάτων (π.χ. φυματίωση, ηπατίτιδες, κλπ) και η συντονισμένη αντιμετώπιση αυτών τόσο σε επίπεδο πρόληψης (εμβολιασμοί – μέτρα υγιεινής) όσο και σε επίπεδο θεραπείας (ολοκληρωμένα θεραπευτικά σχήματα).

Στα πλαίσια αυτά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέδωσαν, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μεγάλη ποσότητα με φαρμακευτικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων σε ό,τι αφορά αντιβιοτικά, αντιϊκά, αντιμηκυτιασικά, ανθελμινθικά, αντιφυματικά, αντιυπερτασικά, γραστροπροστατευυτικά φάρμακα, καθώς και σίδηρο, βιταμίνες και άλλα φάρμακα πρώτης ανάγκης., καθώς και μεγάλες ποσότητες αναλωσίμων υγειονομικού υλικού. Η αποστολή του φαρμακευτικού υλικού πλαισιώθηκε παράλληλα από μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε τρόφιμα, ρούχα και υλικά πρώτης ανάγκης.

Ο Υφυπουργός κος Καραγκούνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το κοινωνικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής είναι τεράστιο. Θέτουμε από κοινού τις βάσεις στα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας που ξεκινάμε με τη συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύει ότι οι φυλακές πρέπει να ανοίξουν στην κοινωνία. Κι εμείς οφείλουμε, την κοινωνική αλληλεγγύη, να την κάνουμε σήμερα πράξη.»

Ανακοινώνοντας την έναρξη των προγραμμάτων πρόληψης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους κρατουμένους και να υιοθετήσουμε τα υγειονομικά τους προβλήματα και τις φαρμακευτικές αγωγές τους. Πρόκειται για ένα έργο που θα επεκταθεί, μέσα από αυτό το Σύμφωνο Συνεργασίας, και σε άλλα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τόσο στην παροχή υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, όσο και στα προγράμματα προαγωγής της υγείας των κρατουμένων και των εργαζομένων των φυλακών.»

Τέλος, μεταφέροντας την Αγάπη και τη Στήριξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κος Δήμτσας δήλωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται πολύ συχνά τις φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα. Τα Χριστούγεννα επισκέφτηκε τις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε τη δυνατότητα με την Διευθύντρια των φυλακών να καταγράψει τις ανάγκες και έδωσε εντολή στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προκειμένου να διατεθούν τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα και βέβαια από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής φάρμακα. Αυτή είναι μια ενέργεια που θα έχει συνέχεια, όπως συνέχεια έχουν οι όλες οι πράξεις μας για να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.