Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τι γίνεται με το επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φρούδες ελπίδες φαίνεται να καλλιεργεί το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα 6 μέρες. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, η σχετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί εδώ και έναν χρόνο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για την ανακούφιση των ανέργων.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπει τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 360 ευρώ για διάστημα από 3 έως 9 μήνες σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν βάλει λουκέτο στην επιχειρήσή τους, δεν έχει ο/η σύζυγός τους αντίστοιχη επιχείρηση, δεν χρωστούν ασφάλιστρα στο οικείο ασφαλιστικό ταμείο (ΟΑΕΕ/ΕΤΑΑ-Μηχανικών, Δικηγόρων και γιατρών και το ΕΤΑΠ/ΜΜΕ του Τύπου), η συνολική περιουσία είναι μέχρι ένα χαμηλό επίπεδο και το χαμηλό εισόδημα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Ωστόσο, τα κονδύλια ύψους 90 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν γι' αυτό το σκοπό στον ΟΑΕΕ έχουν δαπανηθεί, προκειμένου να κλείσει η "μαύρη τρύπα" του ελλείμματος στον κλάδο σύνταξης. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν κεφάλαια προκειμένου να καλυφθεί η δράση αφού κατευθύνθηκαν στις συντάξεις.

Επιπλέον, για τη λήψη της παροχής απαιτείται ο δικαιούχος να μην έχει οφειλές στο ασφαλιστικό ταμείο ή τουλάχιστον να έχει ρυθμίσει την οφειλή και να την εξυπηρετεί κανονικά. Όμως ο επαγγελματίας πρώτα κόβει την πληρωμή του ΟΑΕΕ, μετά δεν πληρώνει την εφορία και τελευταίο κλείνει το μαγαζί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.