Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δίχρονος σε σώμα... συνταξιούχου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάσχει από αρθρίτιδα σαν να ήταν 80άρης.

Ο Marshall Huburn μπορεί να δείχνει ένα χαρούμενο και υγιές παιδάκι, όμως ο δύο ετών μικρούλης πάσχει από αρθρίτιδα σε όλο του το σώμα.

Έχει στα σαγόνια του, στη σπονδυλική του στήλη, τα ισχία, τα γόνατα, τα πόδια, τους αγκώνες, τις πατούσες, τους αστραγάλους και σε κάθε δάχτυλο των άνω και κάτω άκρων του!

Κάθε 12 εβδομάδες υποβάλλεται σε γενική αναισθησία στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Birmingham έτσι ώστε οι γιατροί να «λαδώσουν» τις αρθρώσεις του. Ακόμη, κάνει χημειοθεραπεία για να ελαττώνεται ο πόνος που αισθάνεται.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Marshall έπασχε από πολυαρθρική νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα όταν ήταν 18 μηνών.



«Γνωρίζαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από τότε που άρχισε να περπατάει. Ήταν πολύ ασταθής. Δεν πιστεύαμε όμως ότι θα είχε αρθρίτιδα. Νομίζαμε ότι αυτό είναι κάτι που παθαίνεις όταν γεράσεις» είπε η 23χρονη μητέρα του που είναι έγκυος στο 5ο παιδί της.



«Ο Marshall μπορεί να περπατήσει. Τις καλές ημέρες είναι πάλι ασταθής και πέφτει πολλές φορές, αλλά παλαιότερα δε μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Υπάρχουν φορές που ουρλιάζει από τον πόνο για ώρες. Προσπαθεί να σηκωθεί, στηρίζεται στον τοίχο πέφτει και ξανασηκώνεται. Ακούει τα αδέρφια του που παίζουν έξω και δε μπορεί να πάει μαζί τους. Όταν νιώθει καλύτερα είναι μεγάλη ανακούφιση. Το ότι τον βλέπω να στέκεται πια είναι εκπληκτικό» πρόσθεσε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.