Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν αξιολόγηση για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αθήνα.
Τρίμηνη εκστρατεία ενημέρωσης, δωρεάν αξιολόγησης και θεραπείας για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια εκπονεί η Ομάδα Αποκατάστασης της Ανάπλασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 210-270 2800 (καθημερινά εκτός Σαββάτου) από τις 09:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ.

Τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΑΕΕ) και οι τραυματικές κακώσεις του εγκεφάλου συνιστούν τις κύριες αιτίες αναπηρίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Τέσσερεις στους δέκα ασθενείς εμφανίζουν μετρίου βαθμού λειτουργική διαταραχή, ενώ δύο στους δέκα βιώνουν σοβαρή αναπηρία, μετά από ΑΕΕ. Μόνον το 10% των ασθενών αυτών ικανοποιούν τα διεθνή κριτήρια προς αποκατάσταση κλειστής νοσηλείας. Η πλειοψηφία των ασθενών με ΑΕΕ δύνανται να αντιμετωπισθούν ως εξωτερικοί ασθενείς, μετά την έξοδό τους από το Γενικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκαν κατά την οξεία φάση.

Η θεραπεία αποκατάστασης ασθενών με ΑΕΕ αρχίζει -ή θα έπρεπε να αρχίζει- κατά την οξεία φάση της νοσηλείας των ασθενών, στο Νοσοκομείο, αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η διάγνωση του ΑΕΕ και τεθούν υπό έλεγχο όλοι οι παράγοντες που απειλούν τη ζωή των ασθενών.

Ακόμα και σήμερα η αντιμετώπιση των ασθενών με ΑΕΕ στη χώρα μας παραμένει σε σημαντικό βαθμό ελλιπής, κατακερματισμένη και ασυντόνιστη. Για την αντιμετώπιση των ΑΕΕ, απαιτείται πλήρης, ολοκληρωμένη και πολυσυλλεκτική διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική παρέμβαση.



Πηγή: http://health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.