Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Επιδότηση για 80 ανέργους για να γίνουν παραγωγοί στη Λάρισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Γίνε παραγωγός», το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα επιδοτούμενων δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων των εν λόγω περιοχών που ανήκουν στις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες.

Πρόγραμμα για την αποκατάσταση των Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ θα υλοποιήσει το ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τους δύο δήμους και το ΤΕΙ Λάρισας. Πρόκειται για τα επιδοτούμενα προγράμματα, στα οποία μπορούν να ενταχθούν άνεργοι και ΑΜΕΑ από 18 έως 64 ετών, αρκεί να είναι κάτοικοι των Δήμων Λάρισας η Κιλελέρ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επαγγελματική δραστηριοποίηση των Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων στην παραγωγή και προώθηση επιλεγμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων και αρωματικών φυτών εφαρμόζοντας ένα Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης υποστήριξής τους για την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν: επιδοτούμενη επιμόρφωση 30 ωρών σε θέματα αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρηματικότητας, επιδοτούμενη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση 140 ωρών στο αντικείμενο «Παραγωγής και προώθησης γεωργικών προϊόντων (οπωροκηπευτικών και αρωματικών φυτών) ολοκληρωμένης διαχείρισης». Επίσης θα έχουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη καθ ’όλη την διάρκεια του προγράμματος και δωρεάν επαγγελματική Συμβουλευτική καθοδήγηση καθ ’όλη την διάρκεια του προγράμματος!

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη παροχή συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας, θα αποκτήσουν δωρεάν το επιχειρηματικό σχέδιο της δική τους αγροτικής επιχείρησης, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υποστήριξης καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειά τους και θα γίνουν δωρεάν μέλος του δικτύου παραγωγών – αγροτών για την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους!


Πηγή: http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.