Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αύριο οι τελικές προτάσεις για τους ένστολους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από επιμέρους διαβουλεύσεις με τις Ελληνικές τράπεζες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, συνεδριάζει αύριο το απόγευμα στο ΥΠΕΘΑ, η Μεικτή Επιτροπή Εργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για να καταλήξει στη διατύπωση των τελικών προτάσεων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση χιλιάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν πάρει πάσης μορφής δάνεια από το τραπεζικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους πρότεινε μεταξύ άλλων, ως μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών-στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τα ακόλουθα:

1. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων χωρίς άλλες επιβαρύνσεις.

2. Μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

3. Μείωση της μηνιαίας δόσης της εξυπηρέτησης του δανείου, ώστε αυτή να μην υπερβαίνει το 25% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών κάθε στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι δανειολήπτης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου, ενώ της αντιπροσωπείας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Γκόρτσος.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.