Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δείξε μου τη μαγνητική σου να πω αν με αγαπάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστημονικά... πειστήρια για την αγάπη του συντρόφου τους μπορούν να ζητήσουν πλέον οι ερωτευμένοι, καθώς ερευνητές των Πανεπιστημίων του Στόουνι Μπρουκ και του Μπράουν ισχυρίζονται ότι οι μαγνητικές τομογραφίες δείχνουν τις πιθανότητες που έχει ένα ζευγάρι να ανέβει τελικά τα σκαλιά της εκκλησίας!

Τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας δείχνουν ότι ακόμα κι όταν οι ίδιοι οι εθελοντές πιστεύουν ότι είναι πραγματικά ερωτευμένοι, ο... εγκέφαλός τους πιθανώς να τους προδώσει. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να κοιτάξουν φωτογραφίες των αγαπημένων τους και να θυμηθούν τις όμορφες στιγμές τους. Στη συνέχεια, τους υπέβαλαν σε μαγνητικές τομογραφίες. Η ανάλυση έδειξε ότι όταν στη μαγνητική φαινόταν έντονη δραστηριότητα στην περιοχή της κερκοφόρου ουράς του εγκεφάλου, η οποία αντιδρά στην ομορφιά, τότε η σχέση τελικώς αποδεικνυόταν εφήμερη.

Αντίθετα, όταν στις εξετάσεις φαινόταν χαμηλή δραστηριότητα στην εμπρόσθια περιοχή που σχετίζεται με την κρίση και την κριτική, τότε οι πιθανότητες να διαρκέσει περισσότερο από τρία χρόνια η σχέση αυξάνονταν σημαντικά. Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ένα από τα ευρήματά τους ήταν μάλλον... παράδοξο, καθώς φαίνεται ότι τελικά τα ζευγάρια που έμειναν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα εμφάνιζαν χαμηλότερη δραστηριότητα στα κέντρα ικανοποίησης του εγκεφάλου!

Ο καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στόουν Μπρουκ, Άρθρουρ Άρον, αναφέρει: « Όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα μας δήλωσαν ότι είναι τρομερά ερωτευμένοι με τους συντρόφους τους. Αυτό φαινόταν στις μαγνητικές τομογραφίες, αλλά καταφέραμε να εντοπίσουμε και κάποιους δείκτες αυτά τα συναισθήματα. Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι εάν τα έντονα συναισθήματά τους συνδυάζονται με τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορούν να τα ελέγχουν κιόλας, τότε είναι πολύ πιθανότερο να μείνουν για περισσότερο καιρό με αυτόν τον άνθρωπο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.