Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Άμεση χρηματοδότηση των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Να μην βρεθούν στο δρόμο οι «αποκλεισμένοι των αποκλεισμένων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.02.2013

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και ενεργειών, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες και ως εκ τούτου και η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στη χώρα μας 16 Σ.Υ.Δ. οι οποίες έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και χρηματοδοτούνται από αυτό το Πρόγραμμα έως το έτος 2012.

Η χρηματοδότηση αυτών των ΣΥΔ λήγει εντός των επομένων ημερών και η συνέχιση της λειτουργίας τους βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα επιφέροντας ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες στα ίδια τα άτομα με αναπηρία που διαβιούν σε αυτές, στις οικογένειές τους και στους εργαζόμενους των ΣΥΔ.

Απαιτείται να σχεδιασθεί άμεσα Σύμβαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών με τις ΣΥΔ. Επίσης καθίσταται αναγκαίο να αναζητηθούν και προβλεφθούν νέες πηγές χρηματοδότησης για τη διασφάλιση της παροχής των υπηρεσιών των ΣΥΔ σε ανασφάλιστα άτομα με βαριές αναπηρίες που χαρακτηρίζονται ως άποροι.

Το θέμα αφορά άτομα με βαριές κατηγορίες αναπηρίας (π.χ. νοητικές αναπηρίες) που μέχρι πριν λίγα χρόνια παρέμεναν «αόρατα» στην κοινωνία. Ειδικά στην παρούσα περίοδο η Πολιτεία οφείλει και υποχρεούται να σχεδιάσει μέτρα κοινωνικής πολιτικής για αυτές τις κατηγορίες αναπηρίας, για να μην γυρίσουμε σε εποχές που τα άτομα με βαριές αναπηρίες ήταν οι «αποκλεισμένοι των αποκλεισμένων».

Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 117 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.