Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

"Υποχρεωτικά" τα θρησκευτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημερωμένοι για την δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών είναι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Πέτρο Τατσόπουλο, Αθανάσιου Αθανασίου, Νίκο Βούτση, Θοδωρή Δρίτσα, Βασιλική Κατριβάνου, Αναστάσιο Κουράκη, Στάθη Παναγούλη, και την Αφροδίτη Σταμπουλή, προχώρησε σε ερώτηση σχετική με τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών καθώς αυτό προβλέπεται με απόφαση του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου, απάντησε ότι «το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τα επίσημα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, «οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ενημερωθεί σχετικά με τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, βάσει των εγκυκλίων, οι οποίες εκδόθηκαν προκειμένου το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανεξάρτητων αρχών της χώρας μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.