Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η μία δίδυμη γεννήθηκε υγιής κι η άλλη με σύνδρομο Down

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δυο τους έχουν αναπτύξει έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό.

Οι δίδυμες αδερφούλες Ruby και Darby έχουν κάτι ξεχωριστό, καθώς η περίπτωσή τους εμφανίζεται μία φορά στο ένα εκατομμύριο δίδυμες γεννήσεις.

Η μία από τις δύο πάσχει από σύνδρομο Down.

Οι πιθανότητες ένα από τα δίδυμα έμβρυα να γεννηθεί με σύνδρομο Down και το άλλο υγιές είναι τόσο μικρές που η μητέρα τους Tracii Smith δεν το γνώριζε καν.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν έχει επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο τον ιδιαίτερο δεσμό που υπάρχει ανάμεσά τους, όπως άλλωστε σε όλα τα δίδυμα παιδιά.

Όταν η Tracii και ο σύζυγός της Neil από το Εδιμβούργο έμαθαν ότι περίμεναν δίδυμα γέμισαν από χαρά.

Ο υπέρηχος που έκανε ωστόσο στις 13 εβδομάδες κύησης έδειξε ότι το ένα από τα δύο έμβρυα δεν θα τα κατάφερνε. Κι όμως η Ruby διέψευσε τους γιατρούς, καθώς στο δεύτερο υπέρηχο (στις 20 εβδομάδες) όλα έδειχναν ότι τελικά είχε καταφέρει να επιβιώσει.



«Ανησυχούσα πολύ για τη Ruby και θα ήθελα και τα δύο μου παιδιά να γεννηθούν υγιή. Όμως όταν μου τα έφερε ο Neil στο δωμάτιο, δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη και περήφανη γι’ αυτές. Είναι και οι δύο υπέροχες. Ο σύζυγός μου κι εγώ πιστεύαμε ότι το να μεγαλώνει κανείς δίδυμα θα ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση, όμως κάναμε λάθος» είπε η 31χρονη μητέρα.



«Όταν η Ruby ήθελε ακόμη αγκαλιές και χάδια η Darby άρχιζε να κάνει τα πρώτα της βήματα σε ηλικία 9 μόλις μηνών. Λίγο καιρό μετά που άρχισε να μαθαίνει ποιες τροφές της αρέσουν, η Ruby τρεφόταν ακόμη με μπιμπερό. Παρότι ο χρόνος ανάπτυξής τους διαφέρει, οι δυο τους νιώθουν πιο άνετα όταν είναι μαζί. Παίζουν και έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο δεσμό. Η Darby είναι πολύ προστατευτική με την αδερφή της και προσπαθεί να της μάθει πώς να περπατάει. Είναι οι καλύτερες φίλες. Παρά τις δυσκολίες δε θα ήθελα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα» πρόσθεσε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.