Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοβουλία Παναγιωτόπουλου για τα δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών με στόχο την ελάφρυνση του βάρους της αποπληρωμής των δανείων που έχουν πάρει άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων από τις τράπεζες αναλαμβάνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Πιο συγκεκριμένα με προσωπική επιστολή, που απέστειλε προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γιώργο Ζανιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καλεί την Ένωση να ανοίξει διάλογο με το υπουργείο ώστε να βρεθούν λύσεις που θα ανακουφίσουν χιλιάδες στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έχουν πάρει δάνειο από τις τράπεζες και λόγω των περικοπών των αποδοχών τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης των προβλεπόμενων δόσεων και συνολικότερα αποπληρωμής του δανείου.

Στην ίδια επιστολή προτείνεται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

Α) Η μείωση του ποσού της εκάστοτε καταβαλλόμενης δόσης, ώστε αυτή να μην υπερβαίνει το 25% των καθαρών αποδοχών, με ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Β) Η μείωση του επιτοκίου χορηγήσεως του δανείου, στο μέρος εκείνο που αφορά στο περιθώριο κέρδους της τράπεζας (spreads).

O υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα αποδώσει καρπούς, υπογραμμίζει όμως ότι πρέπει διεξαχθεί το ταχύτερο δυνατό, γιατί οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και επιτακτικές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.