Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τρία δημοτικά κτίρια για την προστασία των αστέγων από το ψύχος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα διαθέτει ο δήμος Αθηναίων.

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, ως χώροι φιλοξενίας θα λειτουργήσουν τρία δημοτικά κτίρια, σε 24ωρη βάση, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη θα διατεθούν και άλλοι χώροι.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος, επί των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, επί των οδών Μαμούρη και Δύμη, και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, Αγ. Μελετίου και Ξεναγόρα.

Επίσης, η τηλεφωνική γραμμή 1960 θα λειτουργεί όλο το 24ωρο για πληροφορίες και παροχή βοήθειας, μόνο στους κατοίκους του δήμου Αθηναίων.

Η λήψη των έκτακτων μέτρων γίνεται σε στενή συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Εργασίας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, το ΚΕΘΕΑ Exelixis, ο ΟΚΑΝΑ, η Κλίμακα, η PRAKSIS, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Ομάδες εργασίας (street work) του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, θα ενημερώνουν τους άστεγους για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν διατεθεί, θα μοιράζουν φάρμακα και ζεστά ροφήματα, και θα φροντίζουν για τη διακομιδή περιστατικών σε νοσοκομεία, όταν υπάρχει ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.