Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ποιοί έδιναν τις συντάξεις "μαϊμού";

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό εργασίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος ζητά να δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα όχι για εκείνους που έπαιρναν επί χρόνια τις συντάξεις "μαϊμού" αλλά για εκείνους που τις έδιναν. Το ερώτημα του Βασίλη Καπερνάρου στηρίζεται στις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό για τις παράνομες συντάξεις και ζητά να γίνουν γνωστές και οι υπογραφές εκείνων που ενέκριναν αυτές τις συντάξεις που ήδη έχουν χαρακτηριστεί "μαϊμού".

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση

"Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, ήδη έχουν αρχίσει να εκδικάζονται υποθέσεις, με κατηγορούμενους εκείνους που εξαπάτησαν την Ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο λαμβάνοντας συντάξεις που δεν τους αναλογούσαν. Είναι σαφές, πως σε αυτούς τους πολίτες πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις, καθώς λειτούργησαν έκνομα και ανήθικα. Από την άλλη, όμως, πλευρά, δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία, τουλάχιστον που να έχει δημοσιοποιηθεί, που να αφορά στην τιμωρία των δημόσιων υπαλλήλων, των μελών διάφορων συσχετιζόμενων με το Δημόσιο επιτροπών, των προϊσταμένων τους αλλά και υπουργών, που συναίνεσαν βάζοντας την υπογραφή τους, συμβάλλοντας έτσι στην διαιώνιση της εξαπάτησης και καταλήστευσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επειδή, το Σύνταγμα ορίζει ρητά την ισότητα των Ελλήνων πολιτών απέναντι στον νόμο,

Επειδή, πρέπει να ελεγχθούν και τιμωρηθούν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί, που ενεπλάκησαν, ανεξαρτήτως ιεραρχικής κλίμακας,

Ερωτάσθε:

1) Ποιες είναι οι ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου σας, για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων υπαλλήλων ανεξαρτήτως βαθμού, που ενδεχομένως συμμετείχαν στην έκδοση τέτοιων συντάξεων; Έχουν ελεγχθεί οι υπογραφές στα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις συντάξεις «μαϊμού», προκειμένου να εντοπιστούν εκείνοι που τις ενέκριναν;

2) Αν έχουν γίνει οι παραπάνω ενέργειες, πόσοι υπάλληλοι διώχθηκαν πειθαρχικά και ποινικά και ποια τα στοιχεία και ποιες οι παραβάσεις τους; Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.