Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις θύματα ληστειών και κλοπών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H ζημιά θα εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της.

Τη φορολογική ελάφρυνση επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιά από ληστεία ή κλοπή προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία ευνοεί κυρίως τράπεζες, κοσμηματοπωλεία, ενεχυροδανειστήρια, αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών συσκευών, εφεξής η ζημιά που υφίσταται κάποια επιχείρηση λόγω ληστείας ή κλοπής εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της, κατά τη διαχειριστική περίοδο στην οποία έλαβε χώρα το ζημιογόνο γεγονός.

Ο κ. Μαυραγάνης έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία η ζημιά που υφίσταται επιχείρηση λόγω απώλειας περιουσιακού της στοιχείου λόγω ληστείας ή κλοπής εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της, κατά τη χρήση στην οποία έλαβε χώρα το ζημιογόνο γεγονός, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την κρίση της φορολογικής αρχής, η ζημιά αυτή είναι οριστική, δηλαδή βέβαιη ως προς την ύπαρξή της και εκκαθαρισμένη κατά το ποσό, ήτοι έχει προσδιορισθεί επακριβώς η οικονομική ζημία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.