Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Έσωσαν τυφλό ρινόκερο από τους λαθροθήρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τα δάση της Αφρικής.
Ένας μικρός και τυφλός ρινόκερος διασώθηκε από τα άγρια δάση της αφρικανικής σαβάνας, αφότου εθεάθη να προσκρούει στα δάση και τις πέτρες.

Ο λόγος για το Nicky, έναν σπάνιο μαύρο ρινόκερο, ο οποίος τώρα βρίσκεται στα ασφαλή χέρια των υπευθύνων του Lewa, του περίφημου κέντρου φροντίδας άγριων ζώων που εδρεύει στη Κένυα.

Ο Μάικ Γουότσον είναι αυτός που εντόπισε το αβοήθητο θηλαστικό. Ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου που προστατεύει πολλά ζωντανά από τους λαθροθήρες δήλωσε ότι ο Nicky βρέθηκε απροστάτευτος πριν μερικούς μήνες και λόγω της τύφλωσης θεωρήθηκε απαραίτητη η φύλαξη του στο κέντρο. Τώρα πια έχει εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον και έχει μια ομαλή ανάπτυξη. Αγαπημένη του ασχολία είναι να παίζει στις λάσπες.

Επόμενος στόχος είναι η συγκέντρωση αρκετών χρημάτων μέσα στους επόμενους μήνες ώστε να έρθει στη Κένυα ειδικός που θα αναλάβει την εγχείρηση στον καταρράκτη του μικρού ρινόκερου με σκοπό να επανέλθει η όραση του.

Η φροντίδα του Nicky κοστίζει στο κέντρο γύρω στα 1.265 δολάρια (κοντά στα 1.000 ευρώ) μηνιαίως. Όμως, όλα αυτά τα χρήματα θεωρείται ότι αξίζουν τη δαπάνη τους, καθώς το Lewa μέτρησε 5 σφαγιασμένους ρινόκερους μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες το περασμένο μήνα. Τα κέρατα των ρινόκερων είναι ιδιαίτερα σπάνια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Αφρική αντιμετωπίζει το σοβαρότερο κύμα λαθροθηρίας των τελευταίων δεκαετιών.

Στο παρελθόν, το Lewa τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας επειδή ήταν το μέρος στο οποίο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στη Κέιτ Μίντλετον το 2010.



Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.