Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τα μισά τρόφιμα αχρηστεύονται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συζητήσεις και αμφιβολίες προξένησε μελέτη βρετανικού ινστιτούτου που διαπιστώνει ότι το 30-50% των τροφίμων που παράγονται στον πλανήτη δεν φθάνει στα στομάχια των καταναλωτών.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες οι απώλειες εστιάζονται στο κομμάτι της διαδρομής των προϊόντων από το χωράφι ως το σημείο διάθεσης. Αντιθέτως, στις ανεπτυγμένες χώρες παρατηρείται το φαινόμενο, γεωργικά προϊόντα να σαπίζουν στα χωράφια, επειδή δεν εκπληρώνουν τις προδιαγραφές εμφάνισης που θέτουν τα σούπερ μάρκετ.

Ένοχες για σπατάλη τροφίμων θεωρούνται και οι πολυσυσκευασίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.