Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Πρόταση της Ε.Σ.Α.μεΑ. σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών που αφορούν την πιστοποίηση της αναπηρίας για τις μετεγγραφές φοιτητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 22.01.13

Το υπουργείο Παιδείας σε εγκύκλιό του σχετική με τις μετεγγραφές φοιτητών επιτυχόντων το έτος 2011 - 2012 αναφέρει ότι τις προσεχείς ημέρες και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα εξειδικεύσει τα βασικά δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι. Μεταξύ αυτών των δικαιολογητικών σε ότι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών λόγω αναπηρίας των ιδίων ή συγγενών τους α΄ βαθμού είναι και η Γνωμάτευση Αναπηρίας με την οποία πιστοποιείται η αναπηρία/χρόνια πάθηση και προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας.

Καθίσταται απολύτως αναγκαίο για να μην ταλαιπωρηθούν οι ενδιαφερόμενοι και οι οικογένειές τους και για να μην γίνει ακόμα πιο εκρηκτική η κατάσταση που επικρατεί στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ της χώρας στις οποίες αναμένουν να εξεταστούν 59.000 αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας/χρόνιας πάθησής τους να προβλεφθεί στην εγκύκλιο εξειδίκευσης των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τις μετεγγραφές ότι γίνεται δεκτή Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας που έχει εκδοθεί από όλες τις Υγειονομικές Επιτροπές κρατικών φορέων (π.χ. Υγειονομικές Επιτροπές Νομαρχιών, Ασφαλιστικών Ταμείων, ΚΕΠΑ) εφόσον η γνωμάτευση αναπηρίας έχει την ένδειξη εφόρου ζωής ή έχει ισχύ και δεν έχει λήξει.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 123 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.