Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο "Άγιος Βασίλης" πήγε 7 τόνους τρόφιμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο "Αη Βασίλης" έφτασε στην Κομοτηνή με τον σάκο του φορτωμένο με 7 τόνους τρόφιμα, που θα πάνε σε όσους έχουν ανάγκη. Τον ρόλο του βοηθού του έπαιξαν 21 σύλλογοι, ομάδες και σχολεία της Κομοτηνής, που συγκέντρωσαν τα τρόφιμα στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης “Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα”.

Στην όλη διαδικασία δόθηκε χαρακτήρας παιχνιδιού, μια κάθε ομάδα είχε ως στόχο να συγκεντρώσει περισσότερα τρόφιμα από τις “ανταγωνίστριες”. Οι σάκοι των ομάδων, που είχαν διαφορετικό χρώμα τοποθετήθηκαν σε μαγαζιά της Κομοτηνής. Νικητές στέφθηκαν η “πορτοκαλί” ομάδα των Lionς Ορφέας και Leo Θράξιππος.

Δεκτή με ενθουσιασμό έγινε η δράση από τους πολίτες της Κομοτηνής, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η εκπρόσωπος των διοργανωτών, Άρτεμις Τσολάκη. Αρχικά ξεκίνησαν δέκα ομάδες, ωστόσο κάθε μέρα οι συμμετοχές αύξαναν και έφτασαν τις 21. Πολλές ομάδες διοργάνωσαν συναυλίες και εκθέσεις για να ενισχύσουν την προσπάθεια τους.

Συγκεντρώθηκαν 7 τόνοι τρόφιμα, σε 190 σάκους, που γέμισαν τρεις αποθήκες. Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, ήταν ο αφανής ήρωας της δράσης καθώς ανέλαβε την συγκέντρωση των τροφίμων από τους σάκους, την καταμέτρηση τους και τη δημιουργία των πακέτων βοήθειας. Τελικός αποδέκτης των τροφίμων είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.