Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τα αναπάντητα «γιατί» του θανάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του 34 ημερών βρέφους που κατέληξε χθες
Σοκ έχει προκληθεί από χθες όταν και γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του 34 ημερών βρέφους από τη Λέρο.

Οι γιατροί επιρρίπτουν ευθύνες στη μητέρα, κάτι που κάνει και ο δήμαρχος του νησιού.

Όπως και να έχει πάντως, είναι πολλά τα «γιατί» για το θάνατό του που παραμένουν αναπάντητα…

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος ότι «Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες».

Η μητέρα του μωρού πάντως υποστήριζε σε forum ότι ο παιδίατρος δεν βρισκόταν στο νησί αλλά είχε αποκλειστεί στην Κω. Ο διοικητής του νοσοκομείου όμως έχει διαφορετική άποψη: «Μόλις ήρθε το βρέφος στο νοσοκομείο καλέσαμε αμέσως τον παιδίατρο και μέσα σε πέντε λεπτά έδινε τις πρώτες βοήθειες στο μωρό που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν έγγραφα και μαρτυρίες που μπορούν να το αποδείξουν» εξηγεί και προσθέτει ότι ο σύντροφος της 24χρονης που είναι μόνιμος υπαξιωματικός στο νησί, επέστρεψε στη Λέρο και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, υποστηρίζει ότι η μητέρα δεν ζήτησε ποτέ βοήθεια. «Καλό θα ήταν να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία», τόνισε στην εφημερίδα Espresso.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lerosnews.gr η 24χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους δεν κατάγεται από τη Λέρο. Είχε έρθει στο νησί τους τελευταίους μήνες, και γέννησε στο νοσοκομείο της Λέρου στα μέσα Δεκεμβρίου.
Η 24χρονη βρισκόταν στη Λέρο τους τελευταίους 2 μήνες και διέμενε σε διαμέρισμα ξενοδοχείου με τον σύντροφό της, ο οποίος βρίσκεται περίπου 1,5 χρόνο στη Λέρο, λόγω επαγγέλματος (στρατιωτικός).

Το Σάββατο στις 10:32, η 24χρονη μετέβη στο νοσοκομείο της Λέρου με τον σύντροφό της, όπου πραγματοποιήθηκε εισαγωγή του βρέφους στην παιδιατρική κλινική, ενώ άμεσα εκλήθη ο παιδίατρος του Νοσοκομείου, ο οποίος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διαπιστώνοντας ότι το βρέφος, υπέφερε από υποθερμία και ασιτία!

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Καρανικόλας, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ ο γιατρός επικοινωνούσε με το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του.

Το υπουργείο Υγείας έστειλε ελικόπτερο στις 18:00, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή στο ΠΑΓΝΗ.
Η υπόθεση πάντως έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.