Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παρουσιάστηκε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Πελοπόννησος 2020

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπέρ της ενσωμάτωσης των Ρομά ο Π. Τατούλης.

Μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας της Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Πελοπόννησος 2020 - Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ.

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, με άξονα ανάπτυξης την κωμόπολη, προσεγγίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο τη βασική αρχή της Συνθήκης της Λισαβόνας, για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατομμύρια, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα απορρόφησης πόρων από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ και, συνεπώς, ένταξης περισσότερων έργων.

Ο Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι «το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε με γνώση των πραγματικών συνθηκών, με γνώση της συγκυρίας και εκμετάλλευση του πολιτικού timing για την ανάπτυξη ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου».

Πρόσθεσε επίσης πως, «το πρόγραμμα είναι ευφυέστατο γιατί επιτυγχάνει τη σύνδεση μεταξύ της υπάρχουσας προγραμματικής περιόδου με την επόμενη και βαθύτατα Ευρωπαϊκό, αφού έχει ως κύριο συστατικό τη βασική επιδίωξη της Συνθήκης της Λισαβόνας, την εδαφική και κοινωνική συνοχή».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της ενσωμάτωσης των Ρομά υπογραμμίζοντας πως «απόλυτη θέση μας είναι η ενσωμάτωση των Ρομά στην Ελληνική κοινωνία και μόνο» προσθέτοντας ότι η προσέγγιση αυτή εναρμονίζεται πλήρως με τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

«Είπα ξεκάθαρα ότι είναι ντροπή η ύπαρξη καταυλισμών - γκέτο και είμαστε απέναντι στην ύπαρξή τους. Θέλουμε τη διάλυση των καταυλισμών - γκέτο γιατί προσβάλουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια». ανέφερε ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση με τις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δομές για την κατάρτιση καθαρών και ολοκληρωμένων πολιτικών ενσωμάτωσής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η περιφέρεια είναι ήδη έτοιμη να υποβάλλει τις προτάσεις της για προγράμματα ενσωμάτωσης των Ρομά, για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, σε εναρμόνιση της ξεκάθαρης Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης για μη ύπαρξη καταυλισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.