Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πολέμησαν τη λευχαιμία με όπλο τον ιό HIV

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικά τα ευρήματα γιατρών στη Φιλαδέλφεια.

Εξάχρονη ασθενής από το Phillipsburg, πολεμούσε με τη λευχαιμία σχεδόν 2 χρόνια και γιατροί στο παιδικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια δήλωσαν ότι δεν είχαν απομείνει άλλες συνήθεις αγωγές. Έτσι πήραν το ρίσκο και χρησιμοποίησαν μια νέα πιθανόν πολύ σημαντική αγωγή με χρήση του ιού HIV.

Οι γιατροί αφαίρεσαν εκατομμύρια λευκά αιμοσφαίρια και χρησιμοποίησαν γενετικά αλλοιωμένο HIV για να μετατρέψουν τα κύτταρα σε είδος ανοσολογικού «πυραύλου», συγκεκριμένα προγραμματισμένου για την καταστροφή λευκών αιμοσφαιρίων. Τα κύτταρα επιστράφηκαν στο σώμα της ασθενούς.

Ο Dr. Stephan Grupp, του CHOP (Children’s Hospital of Philadelphia), που χρησιμοποιεί τον HIV για να φιλτράρει το ανοσοποιητικό σύστημα δήλωσε ότι όλα όσα καθιστούν τον HIV ικανό να προκαλέσει νόσο αφαιρέθηκαν από το συγκεκριμένο ιό που ο μόνος σκοπός του είναι να βάλει ένα γονίδιο σε ένα κύτταρο. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης και δεν υπάρχει πια ο ιός HIV.

Η μητέρα της ασθενούς δήλωσε ότι αρχικά μετά την αγωγή το κορίτσι ήταν πολύ άρρωστο, με υψηλό πυρετό και οι γιατροί ειδοποίησαν την οικογένεια ότι ίσως να μην κατάφερνε να επιβιώσει ως το πρωί.

Ο Grupp στη συνέχεια της χορήγησε φάρμακο «off label», για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Στην αρθρίτιδα, το φάρμακο θα μπλόκαρε ένα συγκεκριμένο μέρος της αντίδρασης του ανοσοποιητικού, μερικώς προκληθείσα από τα Τ κύτταρα.

Στην περίπτωση του κοριτσιού μπλόκαρε τις παρενέργειες της αγωγής κατά του καρκίνου. Σε 12 ώρες το κορίτσι είχε σταθεροποιηθεί.

Ο γιατρός δήλωσε ότι είναι το πρώτο παιδί στον κόσμο στο οποίο δοκίμασαν την αγωγή και δεν ήξεραν την εξέλιξη. Εκτιμούν τώρα ότι το φάρμακο κατά της αρθρίτιδας που χρησιμοποίησαν οι γιατροί θα εμποδίσει στο μέλλον παιδιά να πλησιάσουν την αρρώστια.

Η ασθενής 8 μήνες μετά την αγωγή είναι σε πλήρη ύφεση. Ο Grupp πρόσθεσε ότι το κορίτσι δεν έχει λευχαιμία με όποιο τεστ και αν έκαναν, ακόμα και τα πιο ευαίσθητα. Πρέπει να διαπιστώσουν οι γιατροί ότι η ύφεση συνεχίζεται για 2 χρόνια πριν εκτιμήσουν αν θεραπεύτηκε ή όχι. Δήλωσε ότι η αγωγή δοκιμάζεται πειραματικά σε 2 νοσοκομεία και προοριζόταν για την παιδική λευχαιμία που παρουσίασε υποτροπή και δεν ανταποκρίνεται πια στη χημειοθεραπεία. Δήλωσε ότι οι γιατροί ελπίζουν η αγωγή με τα Τ κύτταρα να αντικαταστήσει τελικά τις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Ο Grupp πρόσθεσε ότι η αγωγή ήταν η μόνη ευκαιρία του κοριτσιού. Είχε ακολουθήσει αγωγή με εκτεταμένη χημειοθεραπεία και δεν είχε βελτίωση. Θεωρεί ότι είναι απίστευτο.

Η μητέρα της δήλωσε ότι το κορίτσι, τώρα 7 ετών, έμοιαζε και ένιωθε περίφημα. Έχει μεγάλη διαφορά. Είναι γεμάτη ενέργεια, επέστρεψε στα μαθήματά της, ενώ έπαιξε και λίγο ποδόσφαιρο.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.