Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Προβλήματα στη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόθεση της διοίκησης είναι να κλείσει για τις γιορτές.

Την ανησυχία τους για την πλήρη απαξίωση που οδηγείται, όπως εκτιμούν, η Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με αφορμή και την επικείμενη, προσωρινή, διακοπή της λειτουργίας του οικοτροφείου από 24 Δεκεμβρίου έως την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης κεντρικής Μακεδονίας, Ελένη Καρυπίδου, η Σχολή υπολειτουργεί από τον περασμένο Απρίλιο καθώς δεν έχει ακόμη γίνει ο διορισμός διοικητή ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να πάρουν τις άδειές τους μέσα στις γιορτές οδηγώντας έτσι σε κλείσιμο το οικοτροφείο όπου μένουν 5 άτομα.

Πάντως, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, Σοφία Γκίκα, από τους 5 οικότροφους, οι δύο έχουν ήδη κανονίσει για τις ημέρες των εορτών να τις περάσουν στην Περαία ενώ οι υπόλοιποι 3 που μένουν πολλά χρόνια στο οικοτροφείο, αρνούνται να πάνε στις οικογένειές τους.

«Αν και οι οικογένειές τους μένουν μακριά από τη Θεσσαλονίκη, εντούτοις οι 3 οικότροφοι έχουν τα οικονομικά μέσα να μεταβούν στα σπίτια τους και να μείνουν για μία εβδομάδα με τους συγγενείς τους. Μην ξεχνάτε ότι οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος εργάζονται χωρίς ρεπό και άδειες και θέλουν αυτές τις λίγες μέρες, να ξεκουραστούν αφού φυσικά έχει ξεκαθαρισθεί ότι υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον για να δεχθεί τους οικότροφους» σημείωσε η κ. Γκίκα

Από την πλευρά της πάντως η κ. Καρυπίδου δήλωσε ότι είναι «προβληματικό» το οικογενειακό περιβάλλον των οικότροφων και γι΄ αυτό αρνούνται να πάνε και, αναφερόμενη στο αίτημα των εργαζομένων, υπογράμμισε ότι αυτοί «είναι διασφαλισμένοι ενώ οι τυφλοί βρίσκονται πάντα στο περιθώριο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.