Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή βοήθεια για απολυμένους εργαζομένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διατεθούν 25,3 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμοποίηση.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) θα καταβάλει το ποσό των 25,3 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ απολυμένων εργαζόμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκ των οποίων 11,9 εκατ. ευρώ προορίζονται για τους 2.089 απολυθέντες από την PSA Peugeot Citroën στα εργοστάσιά της στη Γαλλία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αιτήματα χρηματοδότησης από το Ταμείο κατέθεσαν πέντε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διευκρίνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνολικά τα αιτήματα αυτά των πέντε χωρών αφορούν την παροχή βοήθειας σε 4.722 απολυμένους με στόχο να ξαναβρούν μια θέση εργασίας, σύμφωνα με την επιτροπή.

Στην PSA Peugeot Citroën την διετία Μάιος 2012-Μάιος 2014 προβλέπεται οι απολύσεις να ξεπεράσουν τις 11 χιλιάδες, είπαν συνδικαλιστικές πηγές σήμερα στο Reuters.

Άλλοι αποδέκτες της ίδιας οικονομικής βοήθειας είναι η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca, 54 ολλανδικές κατασκευαστικές εταιρείες, η ιρλανδική πάροχος συνδέσεων υψηλής ταχύτητας Talk Talk, 35 Ισπανοί προμηθευτές μετάλλου για τα ισπανικά ναυπηγεία, και τέλος η ολλανδική Zalco Aluminium Zeeland Company.

Το ΕΤΠ διαθέτει έως και 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να βοηθά τους εργαζομένους να βρουν νέα απασχόληση και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες όταν χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αλλαγών στο παγκόσμιο εμπόριο ή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.