Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Εγκαινιάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Τρίπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα εγκαίνια θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, έθεσε σε λειτουργία Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Τρίπολη, το οποίο εγκαινιάζει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα εγκαίνια θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου και η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Ζέττα Μακρή.

Επίσης στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.

Το ίδιο απόγευμα στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης με προβολή των ταινιών «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» και «Λουλούδι της Ερήμου», τις οποίες θα προλογίσει η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Τρίπολης, Μαρία Εικοσιδέκα και είναι ανοιχτές στο κοινό.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, στην πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, στο κέντρο της πόλης, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις.

Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται, αφορούν τη ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Επίσης, παρέχονται νομικές συμβουλές για θέματα οικογενειακού και εργατικού δικαίου, καθώς και ζητήματα παραμονής και απασχόλησης αλλοδαπών στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.