Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Οι πρώτοι 800 σε διαθεσιμότητα – Ακόμη και όσοι έπρεπε να εξαιρεθούν μπήκαν στον... πάγο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

- Στα “τυφλά” μέσω των καταλόγων απογραφής προχωράει το υπουργείο
- Πόλεμος για τα στοιχεία που δεν έστειλαν οι δήμοι
- Τι θα γίνει με όσους δεν έπρεπε να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Το υπουργείο είχε προειδοποιήσει. Χωρίς στοιχεία από τους Δήμους θα προχωρούσε στην ένταξη σε διαθεσιμότητα όλων των υπαλλήλων του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι δήμαρχοι που με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές και τα “ψηφαλάκια” έβαλαν ήδη σε περιπέτεια δεκάδες ανθρώπους και αναμένεται να μπουν και άλλοι καθώς ουσιαστικά το υπουργείο προχωράει στα τυφλά.

Μέσω των στοιχείων της απογραφής δεν διακρίνονται εξαιρέσεις από τη διάταξη και έτσι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να μπουν.

Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει τώρα να τρέξουν και να αποδείξουν ότι... δεν είναι ελέφαντες. Να συγκεντρώσουν δηλαδή όλα τα δικαιολογητικά ώστε να βγουν από αυτό το καθεστώς.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται, σύμφωνα με τον νόμο, σε διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν στην πρότερη υπαλληλική τους κατάσταση και θα τους δοθούν τα χρήματα που δεν τους καταβλήθηκαν μετά την αποστολή των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού.

Από την περασμένη δευτέρα το υπουργείο με βάση τα στοιχεία από την απογραφεί προχωράει. Ήδη έχουν λάβει ειδοποίηση ότι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς διαθεσιμότητα 800 άτομα που πλέον σύμφωνα με το νόμο, οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν το 75% του συνόλου των αποδοχών τους.

Απέναντι σε αυτή την κίνηση η ΚΕΔΕ απάντησε με τον... κλασικό πλέον τρόπο με συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί ενώ συνεδριάζει εκτάκτως την ίδια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.

Παράλληλα με τη διαθεσιμότητα τρέχει πάντως και ένα ακόμη πρόγραμμα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες που εμφανίζουν ελλείψεις. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από υπαλλήλους που τώρα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.