Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δίκες-εξπρές για τα βαριά εγκλήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σειρά μέτρων υιοθετεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής δικαίου σε υποθέσεις ιδιαίτερης βαρύτητας για την κοινωνική ζωή της χώρας.

Οι υποθέσεις που έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα θα εκδικάζονται πλέον κατ' απόλυτη προτεραιότητα και οπωσδήποτε πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προφυλάκισης.

Η μη αυστηρή τήρηση των προθεσμιών από τους δικαστικούς λειτουργούς θα συνιστά στοιχείο που θα επηρεάζει δυσμενώς την προαγωγή τους. Η νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες που προκαλεί η καθυστέρηση στην εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων, με αποτέλεσμα επκίνδυνοι κακοποιοί να αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο προσωρινής κράτησης.

Ειδικότερα, για όλα τα κακουργήματα «που έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη» θα ισχύουν οι προθεσμίες που ορίζονται στο νόμο περί διαφθοράς πολιτικών προσώπων.

Το στάδιο της προδικασίας θα ολοκληρώνεται εντός έξι μηνών, το βούλευμα θα εκδίδεται άμεσα και η παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη θα γίνεται μέσα σε ένα έτος. Σε δυσχερείς υποθέσεις θα ορίζονται μέχρι δύο ανακριτές. Η δικάσιμος θα ορίζεται από τον εισαγγελέα μέσα σε 40 μέρες από την ημέρα που του διαβιβάστηκαν τα έγγραφα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.