Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σε αργία 700 επίορκοι υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 700 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν ήδη τεθεί σε αργία, ενώ 1700 θα είναι οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία μετακινήσεων των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, καθώς -όπως διαμηνύεται από το υπουργείο- τα κενά στη Δημόσια Διοίκηση είναι πολλά, πολλαπλάσια από τον αριθμό εκείνων που οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η απορρόφηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα γίνει κατά κύματα, με τις διαδικασίες κάλυψης των πρώτων 500 θέσεων διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής, να ξεκινήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα, ύστερα από αξιολόγηση από την τριμελή επιτροπή.

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα μοριοδοτούνται θα είναι η συνάφεια της θέσης με τα καθήκοντα που είχε ο υπάλληλος πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα, η προϋπηρεσία και η εμπειρία του, τα εκπαιδευτικά προσόντα, η εντοπιότητα και η οικογενειακή κατάσταση.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα υπάρξει και δεύτερο κύμα, προκειμένου να καλυφθούν άλλες 1.500 θέσεις διοικητικών καθηκόντων.

Το υπουργείο έχει άλλωστε ζητήσει από τους φορείς να γνωστοποιήσουν τα κενά που έχουν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις υπαλλήλων. Τα περισσότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζονται στον ΕΟΠΠΥ όπου φθάνουν τις έξι χιλιάδες, ενώ τουλάχιστον 1.000 κενά εντοπίζονται και στα ΚΕΠ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.