Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΣΑμεΑ: Περί απαλλαγής τελών κυκλοφορίας σε άτομα με αναπηρία και έκδοσης σχετικής εγκυκλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 06.12.12

Σε προγενέστερο χρόνο και από το έτος 2007, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1108919/697/Τα
&Ε.Φ./14-11-2007 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών διευθετήθηκε το θέμα της απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες αναπήρων ανεξάρτητα από το γεγονός της αγοράς του αυτοκινήτου τους ατελώς και του χαρακτηρισμού τους ως αναπηρικού, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής τους στις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 1798/1988.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στην ίση μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία που ήδη έχει τους έχει αναγνωριστεί λόγω της συγκεκριμένης αναπηρίας/πάθησής τους η αναγκαιότητα παραλαβής αναπηρικού αυτοκινήτου.

Τη φετινή χρονιά δεν έχει αποσταλεί στις εφορίες σχετική εγκύκλιος και τα άτομα με αναπηρία που είχαν όλες τις προϋποθέσεις για παραλαβή αναπηρικού αυτοκινήτου και καλούνται από τους υπαλλήλους και των ΔΟΥ και τους εφόρους να πληρώσουν όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας με το αιτιολογικό ότι στις εφορίες δεν έχει σταλεί σχετική οδηγία από το Υπουργείο.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στους αναπήρους οι οποίοι ανέμεναν ότι τρίτη χρονιά της πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα το Υπουργείο σας θα είχε διευθετήσει το εν λόγω θέμα και θα τους είχε απαλλάξει εμπράκτως από επιπλέον οικονομικά βάρος όπως άλλωστε έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες που είναι στη διάθεσή σας οι έφοροι πιέζουν τους αναπήρους που έχουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά για παραλαβή αναπηρικού αυτοκινήτου να καταθέσουν το πλήρες ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε με δική σας εντολή και σύμφωνα με την πολιτική βούληση σας για την προστασία των ατόμων με αναπηρία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να αποσταλεί σχετική εγκύκλιος προς τις ΔΟΥ της χώρας για την ισχύ του μέτρου της απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας και από τους κατόχους επιβατικών αυτοκινήτων που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 16 του. 1798/1988 αλλά το αυτοκίνητό τους δεν έχει χαρακτηριστεί αναπηρικό.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 109 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.