Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου για τα δημοτικά τέλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή ανάρτηση του newpost για τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Αμαρουσίου και την εκτίμηση ότι αυτά λειτουργούν ως αντικίνητρο για την επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριοποίηση στα γεωγραφικά όριά του, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου λάβαμε την ακόλουθη απάντηση, την οποία και δημιοσεύουμε αυτούσια, ώστε οι αναγνώστες να έχουν πλήρη εποπτεία του θέματος και να είναι σε θέση να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

«Η Αλήθεια για τα δημοτικά τέλη στο Μαρούσι.

Με αφορμή ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Ο Πατούλης διώχνει τις επιχειρήσεις από το Μαρούσι», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η Διοίκηση Πατούλη στο Μαρούσι , εφαρμόζει τα τελευταία 5 χρόνια μια στοχευμένη πολιτική δημοτικών τελών, που στόχο έχει τόσο τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας, όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2007 έως το 2012 τα δημοτικά τέλη είχαν παραμείνει «παγωμένα».

Ενώ το 2012 ο Δήμος Αμαρουσίου υιοθέτησε μια πολιτική δημοτικών τελών η οποία:

είναι προσαρμοσμένη στα όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης»
απαλλάσσει από την καταβολή τελών στοχευμένες ομάδες πληθυσμού
δίνει κίνητρα για να προσελκύσουμε νέους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής , για το 2012 ισχύει για τα νοικοκυριά της πόλης μεταξύ άλλων:
  1. Απαλλαγή 100% για τους μακροχρόνια άνεργους.
  2. Απαλλαγή 100% στους άπορους.
  3. Απαλλαγή 100% για τους πολίτες με αναπηρία άνω του 67% ,όταν το μοναδικό τους εισόδημα είναι το επίδομα αναπηρίας.
  4. Απαλλαγή 100% για τις πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 60.000. Και 50% αν τις υπερβαίνει.
  5. Απαλλαγή 100% για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 . Πάνω από τις 40.000, απαλλαγή 50%.
  6. Απαλλαγή 100% για τις μονογονεϊκές οικογένειες, (οικογένειες που αποτελούνται από ανύπαντρες μητέρες ή χήρες, που έχουν ανήλικο ή ανήλικα παιδιά με εισόδημα έως 20.000). Πάνω από τις 20.000, απαλλαγή 50%.

Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες το 2012.

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της πόλης του Αμαρουσίου, που η αντοχή τους δοκιμάζεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος εφαρμόζει επίσης μια στοχευμένη πολιτική, που προβλέπει:

  1. Απαλλαγή 100% για την πρώτη τριετία, για τους νέους επαγγελματίες δημότες μας, που κάνουν έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος με έδρα το Μαρούσι. Για τα γραφεία εμπορικής χρήσης ( ιατρεία, δικηγορικά γραφεία , συμβολαιογραφεία) η απαλλαγή ισχύει για ένα έτος.
  2. Μείωση 10% στα γραφεία Β’ κατηγορίας (στα 7 ευρώ / τ.μ. , από 7,75 το 2011).
  3. Απαλλαγή 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για τα καταστήματα μέχρι 100 τ.μ. του ιστορικού εμπορικού κέντρου, που αποδεδειγμένα έχουν απώλεια εισοδήματος το 2011 κατά 100%. Η ίδια πολιτική τελών ισχύει και για τα καταστήματα σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, όπως μίνι μάρκετ, καφενεία και ψιλικατζίδικα.

Σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν τους επαγγελματικούς χώρους έχει μειωθεί ο συντελεστής των δημοτικών τελών, εκτός από την Γ κατηγορία (ΓΚΑΡΑΖ (Β+Γ) / ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ 5,50 €/μ2) που αυξήθηκε κατά μισό ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το χρόνο.

Με την πολιτική αυτή η οποία αναλύεται παραπάνω πετυχαίνουμε:
  • Να αντιμετωπίσουμε δίκαια τις μεγάλες εμπορικές χρήσεις , που δημιουργούν και τη μεγαλύτερη όχληση και περιβαλλοντική επιβάρυνση στην πόλη.
  • Να απαλλάξουμε από την καταβολή τελών, όλες τις ευπαθείς και αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.
  • Να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα έσοδα για τη λειτουργία του Δήμου. 

Αυτή είναι η αλήθεια για την πολιτική δημοτικών τελών που ακολουθεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Μια πολιτική που σε συνδυασμό με μια σειρά από πρότυπες υπηρεσίες ή δημόσιες υποδομές που παρέχουμε (π.χ. δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας, υπηρεσία καθαριότητας που λειτουργεί υποδειγματικά, δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς με 4 σταθμούς στα όρια της πόλης, εκτεταμένο δίκτυο δημοτικού φωτισμού που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας), καθιστά το Μαρούσι ιδανικό τόπο για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Και αυτό γιατί η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σταθερά υπηρετεί τη στόχευση και καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να κάνει το Μαρούσι μία όμορφη πόλη όπου ο επισκέπτης θα θέλει να μένει και ο κάτοικος θα χαίρεται να ζει.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου»


Πηγή: http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.