Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Να πώς θα ζεσταθείτε οικονομικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαβάστε τους πιο δοκιμασμένους τρόπους για να μην πληρώσετε μια περιούσια σε θέρμανση:

-Ακόμη και ένας βαθμός χαμηλότερα στο θερμοστάτη μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατανάλωση του πετρελαίου σας. Σύμφωνα με στοιχεία της WWF η μείωση της θερμοκρασίας του χώρου κατά 1°C επιφέρει εξοικονόμηση έως και 10% . Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα το χειμώνα έχουμε κατανάλωση ενέργειας 500€ τότε να κατεβάσουμε το θερμοστάτη μόλις μία μονάδα η εξοικονόμηση θα είναι περίπου 50€.

-Ακόμη και το τζάκι μπορεί να σας φέρνει κρύο. Ναι, καλά διαβάζετε. Όταν το τζάκι είναι σβηστό, βάζετε πάντα το ειδικό κλείστρο. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια έως και 15%

-Βάλτε μπρος τον ανεμιστήρα. Ναι, και πάλι καλά διάβάζετε. Ο ανεμιστήρας οροφής που σας δροσίζει το καλοκαίρι μπορεί να σας ζεστάνει το χειμώνα. Ρυθμίστε το στην ανάστροφη περιστροφή (συνήθως είναι ένα διακοπτάκι που βρίσκεται πάνω στην ανεμιστήρα) έτσι ώστε να σπρωχνει το ζεστό αέρα προς τα κάτω.

-Αν έχετε κλιματιστικό, φροντίστε οι περσίδες του να κοιτούν προς τα κάτω ώστε να βοηθήσετε το ζεστό αέρα και κινηθεί αντίθετα.

-Αερίζουμε καθημερινά τους χώρους πολύ πρωί. Αν ο καιρός είναι πολύ κρύος, κλείνουμε τα παντζούρια.

-Οι χοντρές κουρτίνες περιορίζουν τις απώλειες από τα κουφώματα και τις επιφάνειες των παραθύρων. Βάλτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω από κάθε σώμα ώστε να αντανακλά τη θερμότητα.

-Ο θερμοστάτης του καλοριφέρ θα πρέπει να βρίσκεται στους 19-20° το χειμώνα. Καλό θα είναι επίσης να αφήνετε πάντα ανοιχτό το καλοριφέρ στους 16° και να μην το κλείνετε εντελώς καθώς η προσπάθεια που κάνει μετά ο καυστήρας για να επαναφέρει τη θερμοκρασία οδηγεί σε πολύ μεγάλη κατανάλωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.