Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στα Επιμελητήρια Λέσβου και Σμύρνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Γι’ αμοιβαίες επισκέψεις μαθητών και φοιτητών.

Τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας που αφορά τις αμοιβαίες επισκέψεις μαθητών – φοιτητών και γενικά της νεολαίας, μεταξύ Σμύρνης και Μυτιλήνης υπέγραψαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Θρασύβουλος Καλογρίδης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης Μετίν Ακντουράκ.

Στις σύντομες ομιλίες που ακολούθησαν ο Θ. Καλογρίδης επεσήμανε την σημασία της ενέργειας που μόλις ξεκινά και την ωφέλεια που θα προκύψει ειδικά στη Λέσβο, από την έλευση των νέων της γειτονικής μεγαλούπολης των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο κ. Ακντουράκ, μετέφερε το μήνυμα του προέδρου του Επιμελητηρίου Εκρέμ Ντεμιρτάς ότι πέραν απ’ τις συνήθεις μεγαλοστομίες που εκφωνούνται σε ανάλογες τελετές, η ουσία του εγχειρήματος είναι πως με αυτό τον τρόπο διευκολύνονται από τα Επιμελητήρια οι μετακινήσεις των νέων, ενώ με την καθιέρωση του λεγόμενου «γκρι χρώματος» διαβατηρίου - που κοστίζει ελάχιστα - απαλλάσσονται από την έκδοση βίζας, που δημιουργεί ανασταλτικό παράγοντα για τα ταξίδια.

Επίσης αναφέρθηκε στο παράδειγμα ανάλογου πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίων Σμύρνης και Χίου, που ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί με αποδοτικά αποτελέσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.