Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συμβουλές για νέες μητέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα μάθω το παιδί να βγάλει την πάνα και να χρησιμοποιεί το γιογιό;

Βήμα 1
Ακόμα κι αν υπάρχει γιογιό στο σπίτι, αγοράστε στο παιδί σας ένα καινούργιο, δικό του. Πηγαίνετε να το αγοράσετε μαζί για να του δημιουργήσετε τον ενθουσιασμό για να αρχίσει τη διαδικασία της εκπαίδευσης.

Βήμα 2
Μιλήστε στο παιδί σας για τη διαδικασία της εκμάθησης της τουαλέτας πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια. Εξηγήστε του πως το γιογιό θα αντικαταστήσει την πάνα του και είναι το μέρος που θα κάνει τσίσα και κακά.

Βήμα 3
Αγοράστε κάποιο βιβλίο που έχει σαν θέμα του την εκπαίδευση της τουαλέτας. Διαβάστε το αρκετές φορές μαζί με το παιδί σας για να το βοηθήσετε να καταλάβει τι συνεπάγεται η διαδικασία. Προτείνω αυτή τη μέθοδο ανεπιφύλακτα, καθώς την έχω χρησιμοποιήσει με το γιο μου.

Βήμα 4
Δείτε κάποιο βίντεο στο youtube με θέμα την εκπαίδευση της τουαλέτας. Αυτό, συνδυαστικά με την ανάγνωση του βιβλίου, είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για να απεικονίσει τη διαδικασία της χρήσης του γιογιο.

Βήμα 5
Αφήστε το παιδί σας να συνηθίσει να κάθεται στο γιογιό. Στην αρχή μπορεί να το κάνει φορώντας τα ρούχα, αλλά όσο πιο γρήγορα μάθει να κατεβάζει το βρακάκι του, τόσο το καλύτερο.


Βήμα 6
Χρησιμοποιήστε μια κούκλα ή ένα λούτρινο παιχνίδι για να δείξετε στο παιδί πώς χρησιμοποιείται το γιογιό. Κάντε τον ήχο που κάνουν τα ούρα (σσσς) κρατώντας το παιχνίδι σε καθιστή θέση πάνω από το γιογιό. Το παιδί θα το βρει διασκεδαστικό και θα βοηθήσει να του δώσει κίνητρο να χρησιμοποιήσει το γιογιό του.

Βήμα 7
Πάρτε στο παιδί σας ένα εσώρουχο για να ξεκινήσει την εκπαίδευση. Θα το χρειαστείτε. Πάρτε μαζί το παιδί σας για στα ψώνια του εσωρούχου του για να διαλέξει κάποια με τους αγαπημένους του ήρωες επάνω –αυτό θα του τονώσει τον ενθουσιασμό.

Βήμα 8
Ξεκινήστε πηγαίνοντας τα παιδί σας αμέσως στο γιογιό με το που ξυπνάει. Προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο ευχάριστο γίνεται, καθώς πιθανότατα θα είναι αγουροξυπνημένο και κακόκεφο εκείνη την ώρα. Τραγουδήστε του όσο κάθετε. Μην το κρατάτε καθισμένο στο γιογιό για περισσότερο από 5 λεπτά τη φορά. Αν η προσπάθεια ευοδωθεί, επιβραβεύστε χειροκροτώντας το. Αν όχι, ξαναδοκιμάστε αργότερα.

Βήμα 9
Δημιουργήστε μια ρουτίνα στην εκπαίδευση της τουαλέτας. Ένα πρόγραμμα θα σας βοηθήσει. Έχετε το γιογιό για το μικρό σας προτεραιότητα το πρωί, σταθερή συνήθεια μετά τα γεύματα και πριν πέσει για ύπνο. Επίσης, πηγαίνετε το παιδί στο γιογιό κάθε φορά που το ζητάει. Θα δείτε σύντομα εξέλιξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.