Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ξεχάστε τις αποζημιώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μείωση των αποζημιώσεων κατά 30% χωρίς προειδοποίηση απόλυσης των εργαζομένων και περαιτέρω μείωση του χρόνου προειδοποίησης με καταβολή 50% της αποζημίωσης ζητά επιτακτικά η τρόικα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στο πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ.

Χθες οι εκπρόσωποι των δανειστών σε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση ζήτησαν σαφές χρονοδιάγραμμα και λεπτομέρειες τόσο για το τι θα περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, αλλά και για την περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9%.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, η αντιπρόταση της κυβέρνησης ήταν ότι έχει ήδη μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης, έχει ήδη αυξηθεί ο χρόνος δοκιμαστικής απασχόλησης των εργαζομένων από 2 σε 12 μήνες χωρίς προειδοποίηση απόλυσης, έχουν μειωθεί δραστικά οι μισθοί άρα και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν σε περίπτωση που απολυθούν, αλλά και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει επαρκές σύστημα κοινωνικής προστασίας των απολυμένων - ανέργων για την επαναφορά τους στην αγορά εργασίας.

Οι επικεφαλής της τρόικας επισήμαναν ότι το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου σε διαπραγμάτευση τις προσεχείς ημέρες, δείχνοντας ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις με αποτέλεσμα η περαιτέρω μείωση του ποσού της αποζημίωσης κατά 16% και του χρόνου προειδοποίησης να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που δεν τέθηκε υπόψη του υπουργού Εργασίας, η τρόικα φαίνεται να εμμένει στην κατάργηση των τριετιών και επιδομάτων επί του κατώτατου μισθού, ώστε να παραμείνει στα 586 ευρώ. Ωστόσο η κυβέρνηση εάν επιμείνει η τρόικα εξετάζει εναλλακτικό σενάριο όπως το να περιοριστεί η αύξηση του μισθού λόγω τριετιών.

Κάθε τριετία σήμερα αυξάνει το μισθό γύρω στο 9% το βασικό σενάριο που εξετάζεται σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είναι η αύξηση αυτή να μην ξεπερνάει το 5%. Δηλαδή σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι 586 ευρώ και φτάνει μετά από 9 χρόνια εργασίας 750 με το 5% θα φτάνει το ανώτερο μέχρι 678 ευρώ.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.