Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δημόσιο-15.000 διαθεσιμότητες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία 15.000 «διαθεσιμοτήτων» στον δημόσιο τομέα απασχόλησε σύμφωνα με πληροφορίες τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «δεν συζητήθηκαν απολύσεις προσωπικού».

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων οργανισμών, από το νέο κύμα των οποίων εκτιμάται ότι θα προκύψει η «δεξαμενή» για τις 15.000 διαθεσιμότητες.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας εξακολουθούν να έχουν ενστάσεις για το μέτρο της διαθεσιμότητας και διατηρούν στο τραπέζι τη λύση των απολύσεων.

Αναλόγως σθεναρές φαίνεται να είναι και οι θέσεις της ελληνικής πλευράς, δεδομένου ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί την εισήγηση για απολύσεις όχι μόνο αμφίβολης δημοσιονομικής αξίας αλλά και αμφίβολης πολιτικής αποτελεσματικότητας.

Ο κ.Στουρνάρας, ακολούθως, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου και εξερχόμενος αρκέστηκε να δηλώσει ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και όχι σε πολιτικό επίπεδο, αποφεύγοντας να απαντήσει αν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 18 Οκτωβρίου. «Θα δούμε» είπε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.