Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αντιδρούν στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Απειλούν με κινητοποιήσεις οι γιατροί στα Χανιά.

Την αντίθεσή του στην ένταξη του ασφαλιστικού φορέα των γιατρών (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του ιατρικού συλλόγου Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι κύρια αιτία της ένστασης των γιατρών, είναι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ λόγω της ανεπαρκούς, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση, χρηματοδότησής του, αλλά και λόγω της κατάρρευσης των εσόδων των ταμείων που συμμετέχουν.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν:«την μετατροπή του ασφαλιστικού τους φορέα σε αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε να αποφευχθεί η συγχώνευσή του με έναν προβληματικό φορέα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Χανίων, «ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει κάτω από το βάρος του ελλείμματός του (το οποίο προβλέπεται να φτάσει τα 2,5-3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012). Αντίδοτο στην επικείμενη κατάρρευση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι η επιχειρούμενη συγχώνευση του ΕΤΑΑ με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν πρόκειται κανείς υγειονομικός να δεχθεί να καταστραφεί το Ταμείο του μαζί με τον ΕΟΠΥΥ».

Ο ιατρικός σύλλογος Χανίων επισημαίνει ότι δεν πρόκειται ο κλάδος να δεχτεί ένα υγιές ταμείο να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και προειδοποιεί ότι αν αυτό συμβεί ο κλάδος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.