Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από νεφροπαθείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον άμεσο κίνδυνο να αφανιστούν βιολογικά, εξαιτίας της διαμάχης του υπουργείου Υγείας και των παρόχων υγείας στον τομέα της αιμοκάθαρσης, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, μέσω επιστολής της προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

''Αυτή τη στιγμή, απειλείται άμεσα η ίδια η ζωή μας, καθώς οι συνασθενείς μας που νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα, έχουν λάβει έγγραφη ειδοποίηση ότι από τις 8/10/2012 θα πρέπει να προπληρώνουν τις αιμοκαθάρσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία'', αναφέρει Ομοσπονδία Νεφροπαθών.

Στην επιστολή επισυνάπτεται και το έγγραφο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, που αναφέρει πόσοι αιμοκαθαίρονται, ειδικά στην Αττική, στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα και πόσοι στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

''Από αυτό και μόνο προκύπτει ότι τα νοσοκομεία αδυνατούν να μας καλύψουν! Συνεπώς θα ζήσουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες, ενώ οι υπόλοιποι θα... απαλλάξουν τη χώρα από ένα μέρος του χρέους της'', διαπιστώνει η Ομοσπονδία.

''Οι ζωές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Περιμένουμε άμεσα από την πολιτεία να μας προστατεύσει και να διασφαλίσει την θεραπεία μας, δια του αρμοδίου για τα θέματά μας Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, ο οποίος ουδεμία ευαισθησία έχει δείξει μπροστά στον τρόμο των συνασθενών μας για το αν θα εξακολουθήσουν να ζουν μετά τις 8/10/2012. Η πρότασή μας, προκειμένου να τεθούν τα θέματα ανοικτά και να υπάρξει αποκλιμάκωση και λύση, είναι να γίνει άμεσα μια τετραμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Παροχών Υγείας'', καταλήγει η επιστολή προς τον Αντώμη Σαμαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.