Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αγκαλιάζουν γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το όνομά μου είναι Ελένη. Είμαι εθελόντρια του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘Άλμα Ζωής’ Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το κρεβάτι που είσαι τώρα εσύ ήμουν κι εγώ κάποτε. Συγκεκριμένα πριν από 18 χρόνια. Τότε που και η ιατρική επιστήμη ήταν πιο πίσω και ο καρκίνος του μαστού ήταν ταμπού. Είμαι καλά και θέλω να σας το πω».

Με τα λόγια αυτά η Ελένη Ντελιοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», μπαίνει κάθε Τρίτη πρωί στα δωμάτια των ασθενών του τμήματος μαστού του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Η ίδια νίκησε τον καρκίνο και αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα ότι η ασθένεια αυτή αντιμετωπίζεται, αρκεί να την πολεμήσεις και να μην το βάλεις κάτω.

Αφού συστηθεί στις γυναίκες, τις εύχεται περαστικά και τις ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στο γραφείο που έχει παραχωρήσει ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής στον 8ο όροφο του «Θεαγενείου». Από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι όσες γυναίκες επιθυμούν μπορούν να την επισκεφθούν και να συζητήσουν κατ’ ιδίαν όσα τις απασχολούν.

Το εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου ήδη έχει συμπληρώσει ενάμιση χρόνο ζωής και συνεχίζει να μεταδίδει δύναμη στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Εκτός από την κ. Ντελιοπούλου συμμετέχουν και άλλες δύο εθελόντριες του Συλλόγου, οι οποίες εναλλάξ δίνουν το «παρών» στο ραντεβού της Τρίτης.

«Όταν βλέπουν ότι είσαι υγιής, ταυτίζονται μαζί σου. Οι εθελόντριες είναι ζωντανά παραδείγματα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Μας εμπιστεύονται. Τους δίνουμε έντυπο υλικό του Συλλόγου και τους εξηγούμε ότι οι χημειοθεραπείες είναι ο σύμμαχός τους, για να κερδίσουν τη ζωή. Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εθελόντριας και ασθενούς», εξηγεί σε δηλώσεις της η κα. Ντελιοπούλου.

Παράλληλα αναφέρει ότι ειδικά στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή οι εθελόντριες δίνουν ένα επίθεμα μαστού από μεταξοβάμβακο, το οποίο τοποθετούν μέσα από το σουτιέν και τις ανακουφίζει σωματικά και αισθητικά.

«Μας ρωτούν διάφορα, όπως αν κάνει να σηκώνουν βάρη, αν μπορούν να γυρίσουν στη δουλειά τους, αν πρέπει και πώς να το πουν στο παιδί τους. Εμείς τις στηρίζουμε συναισθηματικά και ταυτόχρονα τις ενημερώνουμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας. Είμαστε διαθέσιμες να πάμε ως εθελόντριες και σε άλλα νοσοκομεία, εφόσον επιθυμούν να μας καλέσουν», τονίζει η κ. Ντελιοπούλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.