Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Έπλενε τα χέρια της 300 φορές ημερησίως

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H 40χρονη Τζούλια Αμπντουλάχ από τη Μαλαισία έχει αναπτύξει εδώ και δυο δεκαετίες έναν ψυχαναγκασμό με την καθαριότητα. Το πρόβλημα για την Τζούλια ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, την περίοδο που δούλευε ως τεχνικός ιατρικού εργαστηρίου και συχνά ερχόταν αντιμέτωπη με δείγματα ούρων και κοπράνων καθώς και δείγματα αίματος από φορείς του Έιτζ. Τότε άρχισε να ξοδεύει όλο και περισσότερο χρόνο για το πλύσιμο των χεριών της, από φόβο μη μολυνθεί, μια διαδικασία που σταδιακά επιδεινώθηκε σε σημείο που έπλενε τα χέρια της πάνω από 300 φορές την ημέρα, ενώ σπαταλούσε άλλες πέντε ώρες στο ντους προκειμένου να λούζεται 25 φορές ημερησίως!

«Νόμιζα ότι θα μπορούσα να σταματήσω να πλένομαι συνεχώς», λέει η Τζούλια στη εφημερίδα «Malaysia Chronicle», «αλλά η κατάστασή μου επιδεινώθηκε. Μολονότι είχα υποψιαστεί ότι έπασχα απ' τη λεγόμενη «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή» (Obsessive Compulsive Disorder-OCD), δεν είχα ζητήσει ακόμη βοήθεια από κάποιον ειδικό».

Η Τζούλια, αφού απολύθηκε απ' τη δουλειά της επειδή αργούσε να προσέλθει, άρχισε να βγάζει τα προς το ζην ψάχνοντας τα σκουπίδια των γειτόνων της, προκειμένου να βρει κάτι και να το πουλήσει. Μετά από λίγους μήνες, είχε συγκεντρώσει μια συλλογή από σκουπίδια που κατέλαβαν το διαμέρισμα που μοιράζεται με τη μητέρα της, κάνοντας την κατάσταση μέσα εκεί αφόρητη. Η μητέρα της έπρεπε να κοιμηθεί στο κλιμακοστάσιο, καθώς δεν υπήρχε αερισμός ή φυσικό φως στο διαμέρισμα. «Είχα νευριάσει πάρα πολύ με την κατάστασή μου και για τρεις μήνες δεν έκανα μπάνιο», είπε η Τζούλια που πήγε ξαφνικά από το ένα άκρο στο άλλο - αυτό της απόλυτης αποχής από την καθαριότητα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.