Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η κρίση "βλάπτει" την φοίτηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οικονομική κρίση οδηγεί τους φοιτητές της Κρήτης σε διακοπή της φοίτησης τους…

Το πρόβλημα σίτισης και στέγασης των ΑΕI της περιφέρειας Χανίων γνωστοποίησε, με επιστολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, υπενθυμίζοντας το αίτημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης τονίζει ότι όλο και περισσότεροι φοιτητές στα Χανιά βρίσκονται στη δύσκολη θέση να πρέπει να φέρουν το οικονομικό βάρος των σπουδών τους, πράγμα που πολλές φορές τους οδηγεί στην διακοπή της φοίτησής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο δυσβάσταχτο κόστος του ενοικίου των φοιτητών ως κύρια αιτία εγκατάλειψης των σπουδών τους, που ήταν και ο κύριος λόγος της πρόσφατης κινητοποίησης των σπουδαστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης επαναλαμβάνει την παράκλησή του για άμεση μεσολάβησή των αρμοδίων Υπουργών, ώστε να αξιοποιηθούν τα δημόσια εγκαταλειμμένα κτίρια των Χανίων και έτσι να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και να αμβλυνθούν τα σχετικά κοινωνικά προβλήματα, σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.