Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Cranberry κατά των ουρολοιμώξεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι αποκάλυψαν επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Taiwan.

Η κατανάλωση χυμού cranberry για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων είναι αποτελεσματική, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Taiwan που ανέλυσαν δεδομένα δέκα σχετικών μελετών σε σύνολο 1500 εθελοντών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επισκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine η ποσότητα του χυμού που πρέπει να καταναλώνει κάποιος για να έχει τα συγκεκριμένα οφέλη (ένα με δυο ποτήρια καθημερινά επί μήνες ή χρόνια) μπορεί να φανεί πολύ μεγάλη για κάποιους.

Επίσης, επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο γιατροσόφι δεν είναι αποτελεσματικό για όλους. Φαίνεται όμως ωφέλιμο για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Τα cranberries περιέχουν συστατικά που «ξεπλένουν» το ουροποιητικό σύστημα από τα βακτήρια E.coli τα οποία ενοχοποιούνται για περισσότερο από το 80% των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη επισημαίνουν ότι το επόμενο βήμα είναι να γίνουν μελέτες για να διαπιστωθεί η ιδανική δόση του χυμού για την προστασία του ουροποιητικού συστήματος.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.