Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι καρκινοπαθείς πάνε Βουλγαρία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της χρεωκοπίας του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού συστήματος υγείας, καταγγέλλουν νοσοκομειακοί γιατροί από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 30-40% και αναμένεται το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 50%, χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση καθώς τα δημόσια νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και περικόπτονται εφημερίες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Βουλγαρία και την Κωνσταντινούπολη για να βρουν «πλατίνα», η οποία αυτή τη στιγμή είναι το πιο φτηνό χημειοθεραπευτικό φάρμακο. Το 30% των παιδιών σήμερα είναι ανεμβολίαστα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει σπάσει ο φραγμός για την μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων και μπορεί να έχει ως συνέπεια την εμφάνιση επιδημίας. Οι άποροι δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία αν δεν πληρώσουν το κόστος των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων το οποίο έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι.

Τα παραπάνω επισήμαναν ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος , Δημήτρης Βαρνάβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.