Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η ευτυχία είναι γένους θηλυκού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ερευνητές εντόπισαν το... υπεύθυνο γονίδιο.

Ένα γονίδιο που είναι υπεύθυνο για το επίπεδο ευτυχίας των γυναικών εντόπισαν ερευνητές. Οι επιστήμονες των University of South Florida, Columbia University, και New York State Psychiatry Institute υποστηρίζουν ότι η χαμηλή έκφραση του γονιδίου MAOA συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας σε ενήλικες γυναίκες.

Η ομάδα των ερευνητών μελέτησε στοιχεία 193 γυναικών και 152 αντρών. Όλοι είχαν λάβει μέρος σε έρευνα για την ψυχική υγεία. Αναλύθηκε στη συνέχεια το DNA τους για την ποικιλομορφία του γονιδίου MAOA.

Ανακάλυψαν ότι γυναίκες με χαμηλή έκφραση του MAOA ήταν πολύ περισσότερο ευτυχισμένες σε σχέση με γυναίκες που δεν είχαν τέτοια αντίγραφα. Γυναίκες με ένα αντίγραφο είχαν υψηλότερο σκορ και ακόμα υψηλότερο όσες είχαν 2 αντίγραφα.

Παρόμοια ποσοστά αντρών είχαν τον τύπο χαμηλής έκφρασης του MAOA, ωστόσο δεν ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας.

Ο επικεφαλής της έρευνας Henian Chen, δήλωσε έκπληκτος από το αποτέλεσμα καθώς η χαμηλή έκφραση του MAOA έχει συνδεθεί με ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα όπως ο αλκοολισμός, η επιθετικότητα και η αντικοινωνική συμπεριφορά. Τουλάχιστον για τις γυναίκες, η έρευνα δείχνει προς μία λαμπρότερη πλευρά του συγκεκριμένου γονιδίου.

Αν και στις γυναίκες παρατηρούνται περισσότερα περιστατικά άγχους και διαταραχών συναισθήματος γενικά τείνουν να αναφέρουν μεγαλύτερη ευτυχία σε σύγκριση με τους άντρες.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι γενετικοί παράγοντες είναι πιθανόν υπεύθυνοι για το 35 έως 50% της ποικιλίας όσον αφορά την ευτυχία των ανθρώπων. Η ευεξία και ευτυχία πάντως δεν αποφασίζεται από ένα μόνο γονίδιο, ούτε από μια ομάδα γονιδίων, αλλά μάλλον από συνδυασμό ομάδας γονιδίων με τις εμπειρίες της ζωής.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Progress in Neuro-Psychopharmacology & Biological Psychiatry».


Πηγή: http://www.cosmedic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.