Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους ελεύθερη η μικρή Ρίμσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ελεύθερη με αναστολή αφέθηκε σήμερα η 11χρονη χριστιανή στο Πακιστάν, η οποία είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι βεβήλωσε το Κοράνι, ανακοίνωσε πριν από λίγο και μόλις μερικές ημέρες μετά την σύλληψη μουσουλμάνου κληρικού ως υπόπτου για παγίδευση της μικρής, ο δικαστής...

Η Ριμσά Μασίχ συνελήφθη τον περασμένο μήνα σε χριστιανική περιοχή της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων από πλήθος που ζητούσε να τιμωρηθεί, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές, αν έκαψε σελίδες από το Κοράνι ή αν βρέθηκε να κρατάει σακούλα που περιείχε κομμένες σελίδες.

Η σύλληψη του κοριτσιού, που θεωρείται ότι πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, προκάλεσε την οργή θρησκευτικών και άλλων οργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ζωή της ενδεχομένως να κινδυνεύει, αν επιστρέψει στο χωριό της μετά την αποφυλάκισή της.

Να σημειωθεί πως οι πακιστανικοί νόμοι εναντίον της βλασφημίας είναι εξαιρετικά αυστηροί, καθώς προβλέπουν την επιβολή έως και θανατικής ποινής σε όποιον προσβάλλει το Ισλάμ.

Ορισμένες μάλιστα φορές οι κατηγορούμενοι δολοφονούνται από μέλη της ίδιας τους της κοινότητας ακόμη κι αν έχουν αθωωθεί από τα δικαστήρια.

Η Ριμσά βρισκόταν υπό κράτηση επί τρεις εβδομάδες. Προηγούμενα αιτήματα του δικηγόρου της να αφεθεί ελεύθερη απορρίφθηκαν εξαιτίας των νομικών αντιρρήσεων που προέβαλε ο δικηγόρος του ενάγοντος αλλά και εξαιτίας απεργίας των δικηγόρων.

Υπενθυμίζουμε πως στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη Χαλίντ Τζαντούν Κισχτί με την υποψία της κατασκευής ψευδών στοιχείων για την παγίδευση της μικρής χριστιανής. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας συνελήφθη όταν μάρτυρες υποστήριξαν πως ο ίδιος έσκισε σελίδες από αντίτυπο του Κορανίου και τις τοποθέτησε στην τσάντα της μικρής. Ο ίδιοςωστόσο αρνείται την κατηγορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.