Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τους "προίκιζαν" οι νεκροί σύζυγοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισέπρατταν τη σύνταξη του πεθαμένου συζύγου τους παράνομα ακόμα και για 20 χρόνια. Είχαν παντρευτεί εκ νέου και δεν είχαν ενημερώσει το ΙΚΑ όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να προχωρήσει στη διακοπή της πληρωμής και τώρα που το Ίδρυμα, επιτέλους, εκσυγχρονίστηκε μηχανογραφικά και ΄΄τσιμπάει΄΄ τους παρανομούντες, ετοιμάζεται να τους υποβάλει μήνυση την Παρασκευή για να ζητήσει πίσω τα παρανόμως εισπραχθέντα!

Η αρχική έρευνα του ΙΚΑ είχε εντοπίσει δύο ασφαλισμένους που εισέπρατταν παρανόμως τη σύνταξη των πεθαμένων συζύγων τους (διαβάστε εδώ) αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα εντοπίστηκαν συνολικά 5 περιπτώσεις από τις οποίες το ΙΚΑ έχασε , περίπου 100.000 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται:

-για τον Δ.Β, 49 χρόνων αγρότη από την ενδοχώρα του Νομού, ο οποίος είχε ξαναπαντρευτεί το 2008, χωρίς να ενημερώσει το ΙΚΑ, ζημιώνοντας το με 16.000 ευρώ.

-για τον 72χρονο Κ.Κ, ο οποίος είχε νυμφευθεί εκ νέου το 2007 εισπράττοντας παράνομα 7.000 ευρώ.

-για τον Σ.Μ 52 χρόνων οποίος αν και είχε παντρευτεί ξανά το 2006 είχε βάλει στην τσέπη 28.000 ευρώ,

-για την Σ.Α 49 χρόνων που είχε παντρευτεί το 1992(!) και για 20 χρόνια είχε εισπράξει 38.000 ευρώ και τέλος

- για τον Τ.Ε, 74 χρόνων που από το 2006 είχε ΄΄ τσεπώσει΄΄ 13.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δυσκολεύτηκαν να τους εντοπίσουν, εξαιτίας των αδυναμιών που έχει το θεσμικό πλαίσιο. Για παράδειγμα αν κάποιος που εισέπραττε σύνταξη πεθαμένου συζύγου από την Κρήτη, ξαναπαντρευόταν στη Νίκαια του Πειραιά και δεν δήλωνε το γάμο, το σύστημα μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.

Η διοίκηση του ΙΚΑ πάντως έχει τη βούληση, δεδομένης πλέον και της αρχής της μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα να ...ξεδιπλώσει όλες τις περιπτώσεις που αποτελούν οικονομική αιμορραγία όχι μόνο για το ΙΚΑ αλλά και για την Πολιτεία και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το ταχύτερο δυνατόν να ξεδιαλύνει όλες αυτές τις περιπτώσεις. Όσο δε για τις 5 περιπτώσεις που σας αποκαλύψαμε, την Παρασκευή το πρωί ο προϊστάμενος του τοπικού ΙΚΑ Νίκος Ροκαδάκης, με εντολή της Διοίκησης του Ιδρύματος θα περάσει το γραφείο του εισαγγελέα για να υποβάλει μηνυτήριες αναφορές!


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.