Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοί σώνονται από τις περικοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν θα συμπεριληφθούν τελικά στο πακέτο των μέτρων, η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ, ενώ ειδικά για το 2013, τα μέτρα, κυρίως από περικοπές δαπανών, ανέρχονται σε περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ενημέρωση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εν όψει της αυριανής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων παραμένει η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη, όπως και η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών. Ενώ, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει αντίθετη με τις απολύσεις στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον κ. Χατζησωκράτη, στα μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση, ανέφεραν ότι άλλαξε στο συνολικό πακέτο και η αναλογία δαπανών - εσόδων. Σύμφωνα με τους ίδιους, αντί των 11,9 δισ. ευρώ, αναζητούνται 10,9 δισ. ευρώ από το σκέλος των δαπανών και 3 δισ. ευρώ (αντί των 2 δισ. ευρώ) από την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Σημειώνεται, ότι μετά από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, το πακέτο των μέτρων θα συζητηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο Euro Working Group (συνεδρίαση Eurogroup με εκπροσώπους των υπουργών), παρουσία των επικεφαλής της τρόικας. Ενώ, γίνεται «αγώνας δρόμου», ώστε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, στο οποίο θα «ενσωματώνονται» τα μέτρα, να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.