Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τα παιδιά ταξιδεύουν στις πέντε αισθήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Απογευματινό εργαστήρι στο Παιδικό Μουσείο.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει απογευματινό εργαστήρι με θέμα «Ταξίδι στις πέντε αισθήσεις» μέσα από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου για παιδιά ηλικίας από ενός έως 2,5 ετών, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2012.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους με αφορμή ένα μπισκότο και οδηγό τις αισθήσεις τους ανακαλύπτουν μέσα σε πέντε διαφορετικά εκθέματα του μουσείου υφές, γεύσεις, ακούσματα, εικόνες και μυρωδιές. Απλά υλικά μαγειρικής, μουσικά όργανα, μαγειρικά σκεύη, χρώματα, σχήματα και φυσικά οι συλλογές του μουσείου πλέκονται και ξεπλέκονται βοηθώντας τα παιδιά να εξοικειωθούν, να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους και να αποκτήσουν μια πρώτη ευχάριστη μουσειακή εμπειρία.

Τα εκθέματα που θα αξιοποιηθούν στη διάρκεια του ταξιδιού ανακάλυψης των αισθήσεων είναι:
- «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, Θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;» - Αίσθηση «Αφή»
Πόσο διαφορετικό είναι το αλεύρι από τη ζάχαρη; Ποιο είναι πιο μαλακό; Τι διαφορά έχει ένα ξύλινο από ένα μεταλλικό κουτάλι όταν χαϊδεύει το μάγουλό σου; Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν διαφορετικά υλικά και υφές με το σώμα τους.
- «Γεια σου, Πυθαγόρα!» - Αίσθηση «Ακοή»
Τι ήχο κάνουν οι κατσαρόλες και τα κουτάλια; Πόσο διαφορετικά ηχεί ένα γυάλινο από ένα μεταλλικό ποτήρι;
Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ξεχωρίζουν υλικά της κουζίνας με βάση τους ήχους τους και τα συνδέουν με μουσικά όργανα. Στη συνέχεια οργανώνουν μια πρωτότυπη συναυλία από μαγειρικά σκεύη και τα υλικά της συνταγής ενός μπισκότου.
- «Σοφίτα» - Αίσθηση «Όσφρηση»
Πόσο διαφορετικές είναι οι μυρωδιές ενός παλιού κι ενός καινούριου βιβλίου συνταγών; Πώς μυρίζει η ζεστή και πώς η κρύα σοκολάτα; Βανίλια ή ρίγανη; Τα παιδιά και οι συνοδοί τους μυρίζουν διαφορετικά υλικά και προσπαθούν να ξεχωρίσουν ποια ταιριάζουν και ποια όχι σε μια συνταγή για μπισκότα, με στόχο να δημιουργήσουν μια δική τους πρωτότυπη συνταγή με μόνο οδηγό τη μύτη τους!
- «Η Αγορά» - Αίσθηση «Όραση»
Ποιο υλικό κρύβεται πίσω από το αλεύρι; Τι χρώμα έχει ένα καλαμπόκι; Τι χρώμα έχει η μαύρη ζάχαρη; Υπάρχει λαχανικό άσπρο σαν το αλεύρι; Τι κόκκινο μπορώ να βάλω μέσα στο μπισκότο μου; Πόσα διαφορετικά σχήματα μπορώ να ανακαλύψω και να μετρήσω στα προϊόντα της Αγοράς;
- «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου» - Αίσθηση «Γεύση»
Πικρό, γλυκό, ξινό, αλμυρό, καυτερό! Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν τις διαφορετικές γεύσεις και τις συνδυάζουν με διαφορετικά υλικά. Εξερευνούν τα υλικά ενός μπισκότου, το παρασκευάζουν και το δοκιμάζουν!

Το εργαστήρι ολοκληρώνεται σε 4 ωριαίες συναντήσεις ξεκινώντας από την
- Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ
- Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ
- Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ
- Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ

H οικονομική συμμετοχή στο εργαστήρι ανέρχεται στο ποσό των 70€ (για 1 ενήλικο και 1 παιδί) & 60€ για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ.

Γίνεται ειδική συνεννόηση για περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.