Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόβλημα με τα σχολεία στην Σάμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Παραμένει το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στη Σάμο



Επιστολή στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη.Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοφάνους οι μεταφορείς, προκειμένου να αρχίσουν να μεταφέρουν τους μαθητές ζητούν επιπλέον την καταβολή τουλάχιστον 400.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Οι λεωφορειούχοι τόσο του ΚΤΕΛ Σάμου όσο και οι ιδιώτες μεταφορείς στην Ικαρία, δεν συμφωνούν και δεν αποδέχονται μέρος της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εάν δεν εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της περασμένης χρονικής περιόδου και δεν προηγηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων. Προτείνουν μείωση έως 5% της δαπάνης του μεταφορικού έργου των υφισταμένων συμβάσεων και σημειώνουν ότι οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 1.800.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα διατέθηκαν 217.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρεται και στο θέμα της επικινδυνότητας που προκύπτει με την υπέρβαση του επιβατικού δυναμικού σε κάποια δρομολόγια και τις διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά από γονείς, μαθητές και συλλογικούς φορείς για τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας στην εκτέλεση του έργου της μεταφοράς μαθητών.

Οι μαθητές αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις τους να απέχουν από τα μαθήματά τους από την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr


--------------------

Προς αναστολή λειτουργίας τα σχολεία στη Σάμο



Στους δρόμους γονείς και μαθητές.

Στους δρόμους βρίσκονται από το πρωί εκατοντάδες μαθητές, γονείς και φορείς, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το κτίριο του Ενιαίου Λυκείου όπου είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση και από εκεί πήγαν στην Περιφερειακή Ενότητα για να συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, ο οποίος τους δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους.

Στη συνέχεια, πήγαν στο γραφείο του δημάρχου Στέλιου Θάνου από τον οποίο ζήτησαν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά τους. Ο κ. Θάνος τους είπε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του ούτε μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα ο ίδιος, ωστόσο αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων καθώς είναι άδικο, όπως δήλωσε, τα μισά παιδιά να κάνουν μαθήματα και τα άλλα όχι.

Ο κ. Θάνος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις δύο μετά το μεσημέρι για να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του νησιού.

Ο δήμαρχος τηλεφώνησε μετά και από απαίτηση των παιδιών στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να θέσει το θέμα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος μίλησε τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τη βουλευτή του νομού Αγνή Καλογερή, η οποία βρισκόταν μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και δεσμεύτηκε ως το μεσημέρι να δώσει απάντηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.