Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο "χαράτσι" σε 1,5 εκ. Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κεφαλικό» έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα και ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ελευθέρων επαγγελματιών με συντελεστή 20%-30% περιλαμβάνει το φορολογικό πακέτο ύψους 2 δισ. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο κατ επιταγή της τρόικας.

Παράλληλα σχεδιάζεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% για τα φυσικά πρόσωπα με εφαρμογή νέας φορολογική κλίμακας με περιορισμό των κλιμακίων σε 3 με 4 από 8 που είναι σήμερα ή 4 και κατάργηση της τεκμαρτής και αυτοτελούς φορολογίας.

Χθες αιφνιδιαστικά διέρρευσαν νέες πληροφορίες για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα και σύμφωνα με τις οποίες οι ελεγκτές ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,8 δις. ευρώ με επιπλέον 2 δις. ευρώ από τη φορολογία για να διορθωθούν οι αποκλίσεις στο φετινό προϋπολογισμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό την πίεση της τρόικας το οικονομικό επιτελείο έβαλε στο τραπέζι μια νέα έκτακτη εισφορά που θα επιβάλλεται σε όσους αποκτούν εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.α).

Το ελάχιστο ποσό του φόρου θα είναι 150 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη και θα αυξάνεται σε συνδυασμό με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι δεν έχει καθοριστεί η κλίμακα της έκτακτης εισφοράς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.