Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Εχθρός με τον Μορφέα το κάπνισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερο σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν
.
Επιπτώσεις στις ώρες και την ποιότητα του ύπνου έχουν οι καπνιστές, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Μια άλλη αμερικανική μελέτη ανακάλυψε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει.

Όπως διαπιστώθηκε το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους. Τα αντίστοιχα, σαφώς χαμηλότερα ποσοστά για τους μη καπνιστές, ήταν 7% και 19%.

Πάντως η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι το κάπνισμα ευθύνεται άμεσα για τα προβλήματα του ύπνου, καθώς οι καπνιστές συνήθως έχουν κι άλλες συνήθειες που δεν τους βοηθούν να κοιμηθούν, όπως να βλέπουν έως αργά τηλεόραση ή να μην ασκούνται αρκετά σωματικά. Όμως οι γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη έχει τη δική της ευθύνη, καθώς διεγείρει τον οργανισμό.

Στη δεύτερη έρευνα, οι αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι καρκινοπαθείς με όγκο στους πνεύμονες και ιστορικό καπνίσματος έχουν δέκα φορές περισσότερες μεταλλάξεις στον όγκο τους σε σχέση με τους καρκινοπαθείς που ποτέ δεν υπήρξαν καπνιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.